Proces verbouwing in gang gezet

f4077d7254Iedereen die recentelijk op een clubwedstrijd of zelfs maar een gewone trainingsavond is geweest weet dat Prins Bernhard hard op weg is om uit zijn jasje te groeien.

Dit levert regelmatig situaties op waarbij het zo druk is dat mensen hun boog niet kwijt kunnen of de bogen van anderen moeten ontwijken. Gezien de populariteit van onze Starterscursus zal deze drukte waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Daarnaast is onze accommodatie geen officiële indoorbaan maar een semi-overdekte, wat inhoudt dat andere verenigingen in principe voorkeur krijgen bij het organiseren van indoorcompetities. De hoogte van de ramen beperkt bovendien de mogelijkheid om in de toekomst rolstoelschutters te verwelkomen.

Om die redenen is de wens uitgesproken om het schietterrein volledig te overkappen. Er was al een start gemaakt met het opschuiven van de achterste schietwand 3 meter naar achteren waardoor het pand sowieso verbouwd zou moeten worden. Samen met een volledige overkapping wordt niet alleen meer ruimte in de diepte, maar ook in de breedte gecreëerd. Door het vervallen van de loopgangen en de ramen zouden 15 banen mogelijk moeten zijn. Bovendien wordt de accommodatie ook toegankelijk voor rolstoelers. Het uitgangspunt hierbij is dat het pand zowel van binnen als van buiten zijn karakteristieke sfeer moet behouden.

Dankzij bemiddeling van ´S-PORT SUPPORT is LT Architecten uit Vlijmen op dit moment bezig met de eerste tekeningen die het aanvragen van een omgevingsvergunning moeten ondersteunen. Dit is de eerste stap die nodig is om daadwerkelijk tot verbouwing over te kunnen gaan. Uiteraard is er nog een lange weg af te leggen; via de website zullen we je op de hoogte houden van de vorderingen.

logo

,