Prins Bernhard uitgeschakeld in 2e ronde NHB-beker

logonhbGisteren werd bij l'Union in Boxtel de tweede ronde verschoten van de NHB-beker voor Rayon 3. Dit werd gedaan volgens de vernieuwde opzet, waarbij er in poules geschoten wordt. Dit houdt in dat er 8 teams aan een ronde meedoen, die in eerste instantie in twee poules van 4 ingedeeld worden. Vervolgens schiet elke team 5 pijlen tegen een van de andere teams (A tegen B en C tegen D, vervolgens A tegen C en B tegen D etc.). Het hoogste totaal wint 2 punten en bij gelijke score allebei 1 punt. Na deze eerste poulefase gaan de 2 hoogsten van beide poules door naar de finalepoule waar opnieuw volgens bovenstaand systeem geschoten wordt.

Het team van Prins Bernhard ging goed van start door in de eerste match Beatrix te verslaan met 175-170. Vervolgens werd ook DVS met 185-181 opzij gezet. Hoewel de laatste match tegen Doele Willem III verloren ging bereikte het team toch met 4 punten de finalepoule.

Ook hierin kwamen ze goed uit de startblokken door Willem Tell nipt met 186-185 te verslaan, maar de volgende rondes tegen Amicitia en (wederom) Doele Willem III gingen verloren. Dit leidde tot een 3e plaats, net niet genoeg om door te gaan naar de landelijke Finaleronde.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie