Geslaagde Konijnenpijlen

IMAG3202Gisteren hebben we onze jaarlijkse Konijnenpijlen geschoten. Voor wie het niet kent: hierbij wordt een 25meter1pijl wedstrijd geschoten (een aantal beginnende jeugd mocht op 18 meter schieten) waarbij pas achteraf de maatstaf voor het winnen van een prijs bekend gemaakt wordt. En dat na elke ronde.

Het gaat er dus niet om de beste te zijn maar om net geluk te hebben dat je datgene geschoten hebt wat een prijs oplevert. Dat kan dus ook een 3 zijn. Of de meeste oneven scores in een serie van 5.

IMAG3211Bij de versie van dit jaar deden 52 schutters mee. En aangezien we momenteel rond de 60 leden hebben is dat best veel. Ons gezellige clubhuis stond dus ook bomvol en het was soms een hele tour om zonder iemand aan te stoten bij de schietlijn te komen. Maar na een paar pijlen had iedereen een inschuif-ritme te pakken en zat de vaart er goed in, enkel onderbroken voor het uitdelen van prijzen. Velen gingen naar huis met kippen en konijnen (of delen daarvan), doosjes truffels en ander lekkers. Tenzij je de schrijver bent van dit stukje, want dan had je uiteraard voor het derde jaar op rij niks. Maar goed. 🙂

Al met al was het een erg gezellige avond die goed aantoonde hoe levendig onze club is. Zelfs de meeste jeugd bleef tot het einde ondanks wachtende vaders en moeders. Complimenten voor Mark en Alex voor het organiseren!

IMAG3195

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een prijsuitreiking voor de indoorcompetitie. Het 2e team is kampioen geworden in hun klasse en 17(!) individuele schutters hebben een medaille gewonnen. Allemaal gefeliciteerd!

 

 

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie